Vest for Vic ! (or finishing Ufo’s)

Tijd om wat UFO’s af te werken…… (kent ge dat, dat er zo een mand staat ergens, met half afgewerkte spullen, en ook nog ergens een boven een bak met bijna-af-spul, en dan nog ergens anders een kastje volgepropt met begonnen-maar-aan-de-kant geschoven spul….)

Vicje is helaas ziek, en nu te ziek om naar school te gaan, maar te goed om nog echt ziek te zijn (intensief dus 🙂 haha), en dan is het tijd voor UFO’s, omdat ge dat zo efkes snel tussendoor kunt doen.

De paarse vest voor Vic dus.
Een paar jaar geleden gebreid voor Vic, maat 4-6 jaar haha.
Perfect voor deze winter nu.

Het patroon haalde ik uit een Rowan-boek van de jaren ’80 of ’90, ik ben dol op hun breipatronen : duidelijk, en vooral : met een ongelofelijk comfortabele pasvorm. (en laat dat nu net zijn waar mijn Vicske heel gevoelig voor is, goede pasvormen, anders blijft dat gewoon in de kast liggen : he knows what he wants)

Paarse wolmix, ik weet niet eens meer van welk merk…. Maar lekker zachte en warm.

Gans gebreid in gerstekorrel, met smal toelopende polsafwerking (zodat die boordjes niet in borden of zandbakken hangen)

Het enige wat nog miste, waren knopen….
Bij navraag wou Vic ‘dezelfde kleur als het vest’, ik denk dat ziek zijn soberheid bij mijn anders zo felle kleurende aanhangende zoon teweegbrengt.

Voilà, klaar dus.

Straks even kijken of hij ook wil showen, nu zit dat er efkes niet in.

Fijne dag!!!!

I decided to spend some time finishing UFO’s…. (does is sound familiar : a basket full of ‘half finished’ items here, and somewhere else a Curver box with ‘almost finished stuff’, and also somewhere else some items ‘just started but put aside’, ….)

Unfortunately, little Vic is ill, already recovering, and that means he is quite intensive 🙂 ….
So a great time for UFO’s, these can be put aside at any time. Great in-between jobs….

A purple cardigan for Vic it is today.
I knitted it a few years ago, size 4-6 years.

I found the pattern in a Rowan edition from the 80ies or the 90ies, can’t remember it in fact. I just love Rowan knitting patterns : clear instructions, and most of all : the fitting is great!!! (and that is quite important for Vic : if his clothes are not extremely comfortable he just refuses to wear them : he knows what he wants)

The cardigan is knitted in moss stitch, and the great part : with tight wrist boards, so no problem with eating or playing.
I cannot remember what yarn it is, the only thing I am sure of : it is woolmix, so very soft and warm. 

The only thing missing, where the buttons….
I asked Vic and he choose ‘the same colour as the vest’, very strange although : I think being ill brings my son in another state of mind , normally he just loves much and intense colours and colour combinations.

So, the vest is ready now.

For the moment Vic is not in the mood to show the vest, maybe later he will.

Have a nice day.


Vest for Vic ! (or finishing Ufo’s)

Tijd om wat UFO’s af te werken…… (kent ge dat, dat er zo een mand staat ergens, met half afgewerkte spullen, en ook nog ergens een boven een bak met bijna-af-spul, en dan nog ergens anders een kastje volgepropt met begonnen-maar-aan-de-kant geschoven spul….)

Vicje is helaas ziek, en nu te ziek om naar school te gaan, maar te goed om nog echt ziek te zijn (intensief dus 🙂 haha), en dan is het tijd voor UFO’s, omdat ge dat zo efkes snel tussendoor kunt doen.

De paarse vest voor Vic dus.
Een paar jaar geleden gebreid voor Vic, maat 4-6 jaar haha.
Perfect voor deze winter nu.

Het patroon haalde ik uit een Rowan-boek van de jaren ’80 of ’90, ik ben dol op hun breipatronen : duidelijk, en vooral : met een ongelofelijk comfortabele pasvorm. (en laat dat nu net zijn waar mijn Vicske heel gevoelig voor is, goede pasvormen, anders blijft dat gewoon in de kast liggen : he knows what he wants)

Paarse wolmix, ik weet niet eens meer van welk merk…. Maar lekker zachte en warm.

Gans gebreid in gerstekorrel, met smal toelopende polsafwerking (zodat die boordjes niet in borden of zandbakken hangen)

Het enige wat nog miste, waren knopen….
Bij navraag wou Vic ‘dezelfde kleur als het vest’, ik denk dat ziek zijn soberheid bij mijn anders zo felle kleurende aanhangende zoon teweegbrengt.

Voilà, klaar dus.

Straks even kijken of hij ook wil showen, nu zit dat er efkes niet in.

Fijne dag!!!!

I decided to spend some time finishing UFO’s…. (does is sound familiar : a basket full of ‘half finished’ items here, and somewhere else a Curver box with ‘almost finished stuff’, and also somewhere else some items ‘just started but put aside’, ….)

Unfortunately, little Vic is ill, already recovering, and that means he is quite intensive 🙂 ….
So a great time for UFO’s, these can be put aside at any time. Great in-between jobs….

A purple cardigan for Vic it is today.
I knitted it a few years ago, size 4-6 years.

I found the pattern in a Rowan edition from the 80ies or the 90ies, can’t remember it in fact. I just love Rowan knitting patterns : clear instructions, and most of all : the fitting is great!!! (and that is quite important for Vic : if his clothes are not extremely comfortable he just refuses to wear them : he knows what he wants)

The cardigan is knitted in moss stitch, and the great part : with tight wrist boards, so no problem with eating or playing.
I cannot remember what yarn it is, the only thing I am sure of : it is woolmix, so very soft and warm. 

The only thing missing, where the buttons….
I asked Vic and he choose ‘the same colour as the vest’, very strange although : I think being ill brings my son in another state of mind , normally he just loves much and intense colours and colour combinations.

So, the vest is ready now.

For the moment Vic is not in the mood to show the vest, maybe later he will.

Have a nice day.


3 reacties op “Vest for Vic ! (or finishing Ufo’s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *