Mindful continental knitting …. a dream…

Ik had het mezelf beloofd, om te leren continentaal breien.
Sinds ik zoveel haak, lukt gewoon breien (met 2 langen naalden waarvan er eentje onder mijn oksel steekt 🙂 ) me niet goed meer, ik krijg erg snel pijnen…

I had promised myself to learn ‘continental knitting’.
I can knit on straight needles since I was a kid (with 1 needle pressed under my arm 🙂 ), but because I crochet so much, I think I use the wrong muscles when knitting, so it always hurts a lot to knit…

Dus leerde ik mezelf vorig jaar continentaal breien, rechtshandig. Maar ook dat was het niet, want ik ben linkshandig… (maar mijn oma leerde me rechtshandig breien vroeger)

So last year, I learned myself continental knitting, right-handed. But I did not like it a lot, because I am left-handed. (but my grandmother learned me to knit a long time ago, and she was right-handed, so I also learned it that way)

En nu alle projecten van mijn boek klaar zijn, en ik echt zoooooooveeeeeeel gehaakt heb en nu een echte haakdip heb,

besloot ik het te proberen : linkshandig continentaal breien.

En het lukt!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Het rechts breien lukt perfect, ik merk dat het een ‘mindful’ iets is, dat breien. Ik ben helemaal ‘in het moment’ als ik brei, ik vind dan een breiritme, en ik merk dat breien een soort van muziek maakt op zichzelf. Niet denken aan, geen zorgen, gewoon de naalden en ik ikzelf, en heerlijk breien maar.

But now all the projects for my book are ready, and I realise I really have crocheted sooooo muchhhhhh lately, 

I decided to give it at try : continental knitting left-handed.

And it works, I just love it!!!!!!

The knitting stitches work perfectly, I have realised it is a ‘very mindful activity’ for me, I am completely ‘in the moment’ while knitting, feeling the gentle rythm, I have noticed knitting makes a kind of music inside me… No thinking about …, no worries, just me, myself, the needles and the yarn.Dus dit is mijn eerste echte continentaal breiproject : aan shawl voor mezelf.

Het garen? Ik koos een combinatie van Cascade 220 Heathers en een heerlijk VickeVira wolletje, dat ik recentelijk in haar Etsy shop kocht : een mooie magic ball van handgesponnen wol.

So this is my first ‘real continental knitting project’ : a shawl for myself.

The yarn ? A combination of Cascade 220 Heathers and the gorgeous VickeVira handspun yarn, I recently bought a skein at her Etsy shop : a magic ball of scrap yarns. I am totally in love with it. 

En als dit project klaar is, ga ik averechts leren… Want dan wil ik dit prachtig exemplaar maken : het nieuwe ontwerp van Wieke Van Keulen!

And when this shawl project is ready, I am going to learn how to purl …. Because I really want to make Wieke Van Keulen‘s new design, her wonderfull shawl : O ja, ik brei met Knitpro breinaalden, die ik vanaf nu ook allemaal in mijn webshop verkoop : alle Knitpro breinaalden en breinaalden sets!!!

O yes, I am knitting with Knitpro needles, from now on I sell these wonderfull needles and needle sets in my webshop!!!!!!! Mindful continental knitting …. a dream…

Ik had het mezelf beloofd, om te leren continentaal breien.
Sinds ik zoveel haak, lukt gewoon breien (met 2 langen naalden waarvan er eentje onder mijn oksel steekt 🙂 ) me niet goed meer, ik krijg erg snel pijnen…

I had promised myself to learn ‘continental knitting’.
I can knit on straight needles since I was a kid (with 1 needle pressed under my arm 🙂 ), but because I crochet so much, I think I use the wrong muscles when knitting, so it always hurts a lot to knit…

Dus leerde ik mezelf vorig jaar continentaal breien, rechtshandig. Maar ook dat was het niet, want ik ben linkshandig… (maar mijn oma leerde me rechtshandig breien vroeger)

So last year, I learned myself continental knitting, right-handed. But I did not like it a lot, because I am left-handed. (but my grandmother learned me to knit a long time ago, and she was right-handed, so I also learned it that way)

En nu alle projecten van mijn boek klaar zijn, en ik echt zoooooooveeeeeeel gehaakt heb en nu een echte haakdip heb,

besloot ik het te proberen : linkshandig continentaal breien.

En het lukt!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Het rechts breien lukt perfect, ik merk dat het een ‘mindful’ iets is, dat breien. Ik ben helemaal ‘in het moment’ als ik brei, ik vind dan een breiritme, en ik merk dat breien een soort van muziek maakt op zichzelf. Niet denken aan, geen zorgen, gewoon de naalden en ik ikzelf, en heerlijk breien maar.

But now all the projects for my book are ready, and I realise I really have crocheted sooooo muchhhhhh lately, 

I decided to give it at try : continental knitting left-handed.

And it works, I just love it!!!!!!

The knitting stitches work perfectly, I have realised it is a ‘very mindful activity’ for me, I am completely ‘in the moment’ while knitting, feeling the gentle rythm, I have noticed knitting makes a kind of music inside me… No thinking about …, no worries, just me, myself, the needles and the yarn.Dus dit is mijn eerste echte continentaal breiproject : aan shawl voor mezelf.

Het garen? Ik koos een combinatie van Cascade 220 Heathers en een heerlijk VickeVira wolletje, dat ik recentelijk in haar Etsy shop kocht : een mooie magic ball van handgesponnen wol.

So this is my first ‘real continental knitting project’ : a shawl for myself.

The yarn ? A combination of Cascade 220 Heathers and the gorgeous VickeVira handspun yarn, I recently bought a skein at her Etsy shop : a magic ball of scrap yarns. I am totally in love with it. 

En als dit project klaar is, ga ik averechts leren… Want dan wil ik dit prachtig exemplaar maken : het nieuwe ontwerp van Wieke Van Keulen!

And when this shawl project is ready, I am going to learn how to purl …. Because I really want to make Wieke Van Keulen‘s new design, her wonderfull shawl : O ja, ik brei met Knitpro breinaalden, die ik vanaf nu ook allemaal in mijn webshop verkoop : alle Knitpro breinaalden en breinaalden sets!!!

O yes, I am knitting with Knitpro needles, from now on I sell these wonderfull needles and needle sets in my webshop!!!!!!! 12 reacties op “Mindful continental knitting …. a dream…

 1. Anonymous zegt:

  Hey there just wanted to give you a quick heads up.

  The words in your post seem to be running off the screen in Ie.
  I’m not sure if this is a format issue or something to do with web browser compatibility but I thought I’d post to let you know.

  The layout look great though! Hope you get the issue resolved soon.
  Cheers

  my webpage … voyance – http://www.totalevoyance.com/

 2. Aline zegt:

  Oh, heerlijk. Noem je dat continentaal breien joh, dat wist ik niet, klinkt veel spannender dan rondbreien. Maar je goede ervaringen met de KnitPronaalden deel ik helemaal, ik kan ze ook zeeeeer aanbevelen, wat een heerlijke dingen. Sinds ik die heb, ben ik helemaal verzot op rondbreien.

 3. Jo en joh zegt:

  Ja , dat is erg handig. Al brei ik meestal met 2 pennen. Sinds ik patronen van internet haal brei ik ook continentaal, als je de slag eenmaal te pakken hebt gaat het ook wel snel. Succes met rechtshandig. Het kan allebei.

 4. Mamadoggie zegt:

  Ik was een tijdje geleden ook begonnen mezelf continentaal breien te leren, maar het lukt niet erg. Ben ook nooit een breister geweest, haken heeft me altijd meer gelegen. Gek genoeg merkte ik dat continentaal averecht breien me makkelijker afgaat dan recht breien. Voorlopig heb ik het breien maar weer terzijde gelegd en hou ik het bij haken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *