Esme cardigan op de cover van Inside Crochet

Mijn Esme Cardigan staat op de cover van Inside Crochet 62.
Ik maakte een vreugdesprongetje toen ik het zag.

Photography by Brighton and London photographer Emma Gutteridge

Deze cardigan was heerlijk om te maken. Ik haakte met Lang Yarns Malou Light. Ik dacht dat ik wist wat ‘fluffy en zacht’ was, maar toen ik dit garen voelde, wist ik dat er nog iets bestond dat verder ging dan ‘fluffy en zacht’. Ongelofelijk!

Photography by Brighton and London photographer Emma Gutteridge

Omdat het garen een heerlijk volumineus luchtig effect heeft, besloot ik het model simpel te houden.

Ik wilde een trendy losse cardigan, met een paar mooie subtiele details.

De boorden bijvoorbeeld, die haakte ik in een contraststeek met ribbeleffect. Datzelfde effect liet ik terugkomen in de ‘faux seaming’ aan de zijkanten. Zodat het net lijkt of de voorpanden en het rugpand onderbroken worden, wat dus niet echt is. Ik herhaalde dit extraatje ook aan de onderkant van de mouwen.

De onderboord wilde ik laten opvallen, met een golvend structuurpatroon.

Losse lange mouwen maken dit vest af.

Ik heb mijn exemplaar alweer teruggekregen van Inside Crochet, en raad eens wat ik volop zal dragen de komende tijden?

Photography by Brighton and London photographer Emma Gutteridge

Patroon : Esme cardigan in Inside Crochet 62

Garen : Malou Light. Dit garen kan je kopen bij House of Yarn. Een aanrader!

Foto’s : dank aan Inside Crochet

4 reacties op “Esme cardigan op de cover van Inside Crochet

  • Annelies Baes zegt:

   Dag Jeannette, ja, normaal gezien is het tijdschrift op meerdere plekken te koop : bij dagblandhandelaars, in supermarkten, …. Je tijdschriftenwinkel kan hem sowieso ook bestellen voor je. (als ik me niet vergis, zag ik hem onlangs bij de Emté supermarkt ook liggen). Je kan verder ook via Inside Crochet zelf een abonnement nemen, of een enkel nummer aankopen, zowel op papier als digitaal.

 1. Mirjan ovinge zegt:

  Hallo Annelies,

  Even eenvraagje, is het patroon van de Esme cardigan ook los te koop?
  Ik vind hem namelijk heel leuk en wil hem graag maken.
  Ik hoor graag even van je.
  Bedankt alvast.
  Hartelijke groet,
  Mirjan Ovinge

  • Annelies Baes zegt:

   Hai Mirjan, momenteel is dit patroon gepubliceerd in Inside Crochet. Hij komt ook wel als apart patroon te koop, maar dat is dan binnen een aantal maanden. Zowel in het Nederlands als het Engels. Groetjes, Annelies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *