Scheepjes CAL-meet in Friesland, bij Trendywol

Zaterdag was ik al vroeg op pad, met mijn autootje vol haakspul en scheepjes Catona bolletjes katoen, richting Friesland, Bolsward meer specifiek. Voor een Scheepjes CAL Flight of Fancy meet bij Trendywol.

Heerlijk ontspannende rit, gevolgd door een noodzakelijke parkeeractie VLAK NAAST het water, in echte Friesland-stijl. (lees : dit Vlaamse dametje is sinds de CAL meets en het rondreizen in gans Nederland niet zo snel meer van haar stuk te brengen).

Super onthaal door Llolkje, de eigenaresse van deze mooie winkel, haar man Gerard, en Rieky, een dame die ik al eerder ontmoette, bij een vorige meet in Franeker.

Scheepjes CAL Flight of Fancy meet Trendywol Bolsward annelies baes design haken

Een onverwachte lekkere lunch met een stuk quiche, gevolgd door een stroom van enthousiaste dames, die binnenkwam. Niet zomaar dames, nee. Een beetje wilde dames, noem ik dat, ze kenden elkaar ongeveer allemaal, dus de sfeer was heel vrolijk, uitgelaten, en dynamisch.

De workshop verliep ongelofelijk actief en snel, de dames haakten, en haakten, en al heel snel waren de eerste vogeltjes klaar. Er werd volop gekeken naar elkaars prachtige werkstukken, dekens, CAL shawls, de mooie shawl van Atty (die zie je hier ook op de foto, zoooo mooi met dat blauw), garens werden gevoeld en bekeken.

Scheepjes CAL Flight of Fancy meet Trendywol Bolsward annelies baes design haken Scheepjes CAL Flight of Fancy meet Trendywol Bolsward annelies baes design haken Scheepjes CAL Flight of Fancy meet Trendywol Bolsward annelies baes design haken

Toen op het einde van de meet de kleindochters van Llolkje binnenkwamen, en de jongste, die geloof ik 8 maanden was, vol vrijheid en blijheid de menigte dames tegemoet keek en alleen maar kon lachen, wist ik zeker : deze winkel in Friesland straalde zoveel openheid en dynamisme uit, en blijkbaar is dat  typerend voor de hele Friese mentaliteit. Heerlijk dus.

Dank jullie wel, dames en heer, voor deze fantastische inspirerende middag ! Ik hoop velen van jullie terug te zien op de Brei-en Haakdagen weldra.

(en dank voor de mooie foto’s die jullie me stuurden en die ik mocht gebruiken ! )

Scheepjes CAL Flight of Fancy meet Trendywol Bolsward annelies baes design haken Scheepjes CAL Flight of Fancy meet Trendywol Bolsward annelies baes design haken Scheepjes CAL Flight of Fancy meet Trendywol Bolsward annelies baes design haken Scheepjes CAL Flight of Fancy meet Trendywol Bolsward annelies baes design haken

Scheepjes CAL Flight of Fancy meet Trendywol Bolsward annelies baes design haken

Een reactie op “Scheepjes CAL-meet in Friesland, bij Trendywol

  1. Akkelien Smink zegt:

    Ja, wat een prachtige winkel, hé! Ik had gezien dat je hier kwam en was graag gekomen, alleen… ik had even een ook belangrijke afspraak: een mini-haak-in toevallig 🙂
    Heel leuk om dit te lezen en te zien en ik denk dat Lolkje dat ook zal vinden!
    Groetjes,
    Akkelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *