Een nieuw ontwerp : Show-me-the-way col

Ik hou van colsjaals, ze zijn ongelofelijk handig, en ik draag ze dus vaak als ik buiten ben : op de fiets kan je er heerlijk in wegkruipen. En omdat ik wel van kleur hou en van een speciaal accent hier en daar, heb ik deze ‘Show-me-the-way’ col ontworpen.

Een col met een boodschap deze keer.

De herst is voor mij een tijd van introspectie, van even op zoek gaan in jezelf. Kijken naar wie je bent, wat je fijn vindt, en wat voor verbetering vatbaar is. Even stilstaan, en nadenken of het pad dat je volgt, wel het juiste is. En vaak, op zo’n moment, als je goed rond je kijkt, goed luistert naar wie je nabij is, en tegelijk voelen wat je hart je zegt, dan ZIE je welke richting je uit kan gaan. Dan kan je zo de weg volgen. (soms met wat kronkeltjes hier en daar, dat ga ik niet ontkennen 🙂 )

Dus mijn col-ontwerp gaat ook over je weg vinden, eventueel hervinden, of misschien volg je wel gewoon de richting die je reeds uitging.

In dit col-ontwerp stippel ik de weg uit met mooie gehaakte koorden, die ingeweven worden op het einde. (de koorden zijn een optie, je kan ze dus ook weglaten).

Ik maakte deze heerlijke col met een zacht merino-garen : Scheepjes MerinoSoft. Omdat een beetje warmte en de zachte luxe zo heerlijk is. Een verwennerij rond je hals !

6 bolletjes hoofdkleur, en 3 bolletjes van de tweede kleur. Ik ging voor lichtgrijs (Michelangelo-grijs) en magenta (Carney).

Ik haakte met dubbele draad en haaknaald 8 mm, voor zachte warmte, en het gaat ook nog eens supersnel vooruit…

En zoals gewoonlijk zorgde ik voor een volledig uitgeschreven patroon, met haakschema erbij. En mijn testpanel zorgde mee voor een kwalitatief patroon.

Patroon : show-me-the-way col : Ravelry en webshop

Garen : Scheepjes MerinoSoft  (50 % merinowol, 25 % acryl en 25 % micro)

Haaknaald : 8 mm

show-me-the-way cowl crochet pattern annelies baes vicarno show-me-the-way cowl crochet pattern annelies baes vicarno

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *