Fusion Shawls : een nieuw haakpatroon en ontwerp !

Ik heb een nieuw shawl-patroon gemaakt : de Fusion Shawls. Tot en met zondagavond 28 januari kan je dit patroon kopen met een leuke 25 % introductiekorting !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Het is een heerlijk haakpatroon geworden voor een rechthoekige shawl / sjaal met ingewerkt golvend ripple-stekenpatroon.

Door gebruik te maken van bij elkaar passende kleuren verkrijg je een prachtig effect.

Ik koos Nurturing Fibres voor dit ontwerp. Nurturing Fibres is een Zuid-Afrikaans garenmerk, dat niet alleen prachtige garencollecties heeft, maar ook nog eens volledig verantwoord is : het is een eco merk, met respect voor mens, dier en milieu.

Ik maakte een lekker warme winterse versie met Nurturing Fibres Supertwist DK, gemaakt van 100 % merino. Elke streng van 50g heeft  105 m garen. Ik koos volgende kleuren  : Driftwood, Imperial, Maple, Sangria en Shell, telkens 2 strengen van elke kleur. En ook 1 streng in kleur Vanilla. Dit is een heerlijk wollen garen, dat zacht en warm is, en tegelijk heel goed ademt. Het haakt als een trein, het glijdt door je vingers.

Het kleurenpalet is ontzettend uitgebreid, dus je vindt zeker wat naar je gading ! (de volledige collecties kan je vinden bij : Scaapi  (de Europese verdeler voor Nurturing Fibres) en op de website van Nurturing Fibres zelf : hier

De afmetingen van mijn sjaal met Supertwist dk : 170cm lang en 33 cm breed. (zonder de pompons) Een heerlijk royaal grote shawl dus.

Voor de komende lente en zomer maakte ik ook een luchtige versie met Nurturing Fibres Eco-Fusion, dit is een mix-garen dat bestaat uit  : 50 % Bamboo Viscose & 50 % Katoen. De kleuren die ik koos :  2 bolletjes van elk van de volg kleuren : Anvil, Blush, Charcoal, Seashell, Vanilla en 1 bol kleur :  Sweet Pea. Dit garen heeft een heel subtiele glans, en haakt heerlijk weg. Het blockt ook ontzettend mooi uit. Ik ben fan !

Alle beschikbare kleuren Eco-Fusion kan je bij Scaapi vinden en tevens ook bij Nurturing Fibres zelf : hier 

De afmetingen van de sjaal met Eco-Fusion zijn : 220 cm lang en 27 cm breed. (zonder de kwastjes)

Wat het ontwerp zelf betreft : het patroon is volledig uitgeschreven (Nederlandstalig en Engelstalig), en heeft ook een haakschema en  tekening.

Het patroon is volledig getest.

Je kan het patroon vinden op

de website : Fusion Shawl NL

Ravelry : Fusion Shawl

En ik ben ook superblij omdat op het blog van Nurturing Fibres een interview met me verschenen is. Het artikel kan je hier vinden : Nurturing Fibres Blog, Meet the Maker : Annelies Baes

 

 

 

 

2 reacties op “Fusion Shawls : een nieuw haakpatroon en ontwerp !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *